Organisatie

Organisatie

In 2006 werd Paard en Erfgoed voor het eerst gehouden op initiatief van vereniging 't Erfgoed i.s.m. zorgboerderij De Eikenhof. Paard en Erfgoed was het eerste jaar een geslaagde en gezellige dag waar 1200 bezoekers zich prima vermaakten.

In 2018 hebben we een top editie gehad van het evenement met maar liefst 6000 bezoekers die genoten hebben van een heuse plattelandsfair met 110 standhouders en vele paardenshows en hondendemonstraties. 

Paard & Erfgoed heeft 12 edities plaats gevonden op het terrein van Zorgboerderij De Eikenhof. De cliënten en personeel namen de organisatie voor hun rekening.  

Het bestuur van Stichting Paard & Erfgoed bestaat uit Sebraine Meijerink (voorzitter), Kristo van Achterberg (secretaris) en Maykel Ottens (penningmeester).

Het bestuur van Stichting Vrienden van Paard & Erfgoed bestaat uit Erik Kiekenbos (voorzitter), Kristien Borg (secretaris) en Bouwina van Dam (penningmeester).

De Raad van Advies wordt gevormd door een gevarieerd gezelschap uit de omgeving.

Vrijwilligers

Tijdens Paard en Erfgoed worden vrijwilligers ingezet op een groot aantal verschillende activiteiten. Het enthousiasme en de inzet van deze mensen zijn mede bepalend voor het succes van de dag. Lijkt het jou leuk om een dag of een paar uur actief te zijn met poffertjes bakken, het helpen bij het parkeren, het begeleiden van kinderactiviteiten of één van de vele andere dingen waarbij we vrijwilligers kunnen gebruiken? Laat dat ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook bij de opbouw van het terrein in de weken vooraf zijn we blij met wat extra handen.

Leerlingen of studenten

die vrijwilligerswerk willen doen in verband met maatschappelijke stage, knapzakuren of studiepunten kunnen ons ook een mail sturen.

Anekdotes

Client Jan zei eens; je leert hier samenwerken om richting meer vrijheden en zelfstandigheid te komen. Je wordt door de begeleiders betrokken bij de hele organisatie van Paard & Erfgoed. Dan merk je hoe het is om samen te werken en bij een team te horen.

Client Wesley wilde zijn familie niet graag op bezoek hebben, omdat hij zich het rotte appeltje voelde in zijn vorige levensfase. Nu zegt hij vol overgave; dat het belangrijk is om iets terug te doen en ook te laten zien dat we in staat zijn goede dingen te doen. De onderlinge sfeer is prima en op zo'n dag geweldig. Wesley was trots om zijn familie rond te leiden op de dag waar hij zo'n belangrijk aandeel aan heeft geleverd en zegt trots dat hij iedereen blij ziet bij de afsluiting van de dag en dat hij dan zeker weet dat dit het mooiste evenement van Nederland is.

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.