Programma 2018

De schapen van landgoedboerderij Oosterheerdt worden bij elkaar gedreven door Border Collies. De demonstratie zal interactief zijn voor kinderen uit het publiek.

Ik ben Merel Jansen en samen met Ezeltje Iejoor Showmijn ezeltje Iejoor ben ik voor de tweede keer aanwezig op Paard & Erfgoed. Iejoor kan allerlei kunsten uit de vrijheidsdressuur (o.a. doodliggen, gapen, steigeren, Spaanse pas, apporteren, etc.), en hij kan niet wachten om dit aan jullie te showen!

trailranch
Western rijden door de Trail Ranch.

Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.

IJslander Showteam 3"IJslanders zijn anders" hoor je vaak zeggen. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan dit ras?
Het kleine formaat en de bijzondere kleuren vallen direct op.
Maar voor veel IJslander ruiters maken vooral het temperament en de extra gangen van rijden een feest.
Tijdens de bierproef rijden alle ruiters met een volle bierpul in de hand om ons te showen hoe comfortabel de tölt is.

 

fell ponyPresentatie en promotie van het Fell ponystamboek. Een dubbelspan voor de kar en eentje onder het zadel.

www.nfps.nl

De Belgische Trekpaarden zijntonnemakers2
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

schriktrainingEen aantal kinderen mogen met hun pony mee doen met de ‘Schrik en Obstakeltraining’.

Als aanvulling op het grondwerk, maakt zij veel gebruik van diverse hindernissen en obstakels. Aan de ene kant om nog meer variatie in het grondwerk te brengen, aan de andere kant om het paard als ‘vluchtdier’ dapperder te maken voor alledaagse situaties. De obstakels variëren van simpele balkjes en pionnen tot aan een waterbak, brug en rookmachine als ultieme schrikobjecten.

omnibus

Jos is al dagen op zijn rijtuig aan het poetsen. Met zijn schitterende Omnibus met vier prachtige Friese paarden ervoor laat hij het leven uit de 19de eeuw herleven. Toen werd dit rijtuig tijdens het reizen tussen de buitenplaatsen gebruikt.

Catrinus Homan stuurt met zijn schapendrijven
honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

foto Dogfrisbee 3Dogfrisbee is een hondensport, niet alleen voor de hond maar ook zeker voor de baas. Wij (Wendy en Kim) spelen dit met border collies. Genieten en plezier staan voorop. Dogfrisbee kan met meerdere rassen gespeeld worden en niet alleen met Border Collies, dit maakt de sport zo leuk. Er gaat veel training aan vooraf zowel voor de baas als voor de hond. Gooi en spring training. Het vergroot de band tussen mens en hond, juist doordat de basis trainingen terug komen in het frisbee spelen. We laten deze sport tijdens Paard & Erfgoed met wat oudere en jonge hondjes zien.