Programma 2017

trailranch
Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarde, rust, ontspanning in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold"

foto Dogfrisbee 3Dogfrisbee is een hondensport, niet alleen voor de hond maar ook zeker voor de baas. Wij (Wendy en Kim) spelen dit met border collies. Genieten en plezier staan voorop. Dogfrisbee kan met meerdere rassen gespeeld worden en niet alleen met Border Collies, dit maakt de sport zo leuk. Er gaat veel training aan vooraf zowel voor de baas als voor de hond. Gooi en spring training. Het vergroot de band tussen mens en hond, juist doordat de basis trainingen terug komen in het frisbee spelen. We laten deze sport tijdens Paard & Erfgoed met wat oudere en jonge hondjes zien.

IMG 20170605 WA0025Isa en Dibah is en top team op basis van wederzijds respect en innige vrienschap. Dit laten we graag zien in een sprookjesachtige demo.

Gypsy Parade small. jpgHet veelzijdige gezinspaard !

steppen met hondSteppen is een sportieve, gezonde en vooral leuke manier om de omgeving te verkennen. Het is een ideale manier om iets leuks en actiefs te doen met je hond. Het tempo past heel goed bij het draftempo van de meeste honden. www.equimoor.nl of www.steperopuit.nl
Tijdens Paard en Erfgoed kunt eens een step proberen en heeft u interesse of vragen, dan bent u van harte welkom in de stand van Step eropuit!

Ruudsandersroofvogel 000Ruud Sanders is een professionele valkenier en zorgt met zijn verschillende roofvogels voor amusement, educatie en spektakel. Hij demonstreert hoe zijn vogels vliegen en vertelt over hun leefwijze en herkomst. De bezoekers worden bij zijn show betrokken. Bent u de gelukkige die zelf een vogel laat vliegen?
www.valkerijrsanders.nl

 

IJslander Showteam 3"IJslanders zijn anders" hoor je vaak zeggen. Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan dit ras?
Het kleine formaat en de bijzondere kleuren vallen direct op.
Maar voor veel IJslander ruiters maken vooral het temperament en de extra gangen van rijden een feest.
Tijdens de bierproef rijden alle ruiters met een volle bierpul in de hand om ons te showen hoe comfortabel de tölt is.

 

Anna Kruger showsHet is echt een bijzondere show, die je niet elke dag ziet. Het is absoluut teamwork tussen paarden, eenden, honden en de mens, pure concentratie, spanning en harmonie in één foto. Het is de zeer speciale manier van dierenopleiding van Anne Krüger, wat leidt tot echt teamwork, harmonie en succes.

Catrinus Homan stuurt met zijn schapendrijven
honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

schriktrainingEen aantal kinderen mogen met hun pony mee doen met de ‘Schrik en Obstakeltraining’.

Als aanvulling op het grondwerk, maakt zij veel gebruik van diverse hindernissen en obstakels. Aan de ene kant om nog meer variatie in het grondwerk te brengen, aan de andere kant om het paard als ‘vluchtdier’ dapperder te maken voor alledaagse situaties. De obstakels variëren van simpele balkjes en pionnen tot aan een waterbak, brug en rookmachine als ultieme schrikobjecten.

Adelinde Cornelissen
Adelinde Cornelissen zal een prachtige dressuur verzorgen.

Adelinde begon op haar 6de jaar op een manege en met de pony’s werd ze meerdere keren Nederlands kampioen.

Met haar paard Jerich Parzival won ze zilver op de Olympische Spelen te Londen.

Met het Nederlandse dressuurteam won ze brons.

DSC 0247Jaap Sarvaas uit Noordwolde verzorgt een demo werken aan de lange teugel met zijn Lipizzaner  Pluto.

Een dressuurvorm waarbij men naast/achter het paard loopt om de oefeningen te doen van basis tot hoge school.

black pearls 1498329987De amazones van het show team de Black Pearls komen naar Paard en Erfgoed!

 

shetlander 02Een team bestaande uit acht ruiters en hen Shets o.l.v. Loes Vos. En dragen met trots het logo van het Hippisch Centrum Exloo.Die u een hartverwarmende show laten zien.

Fries paardenballet show Vier Friese paarden die bereden
worden door ruiters / amazones gekleed in de traditionele Friese klederdracht die gedragen werd omstreeks het jaar 1860.

reddingshond 1

Demo Reddingshonden Werkgroep Overijssel.

Wat zijn we blij dat het reddingshondenteam het publiek wil tonen wat er komt kijken bij het training van de honden en wat er nodig is om slachtoffers te vinden bij rampen.

Bijvoorbeeld na een aardbeving of een explosie. Maar ook bij het zoeken naar vermiste personen door dementie, psychische problemen of verdwaalde kinderen. 

foto Dogdance 3

Dogdance is een creatieve sport voor hond en baas, waarbij uiteindelijk een routine op muziek uitgevoerd wordt. Er zijn binnen de Dogdance 2 disciplines namelijk Heelwork to Music en Freestyle. Met mijn Border Collie Sindy ben ik (Marian) begonnen met dogdance met als hoogtepunt deelname aan het Open European Championship (OEC) in 2013 in het Nederlandse Freestyle Team. In augustus van dit jaar mag ik met mijn Mechelse Herder Kulta opnieuw deelnemen aan het OEC en met Amy, de Border Collie is een dogdance talent.

De Belgische Trekpaarden zijntonnemakers2
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

Het vrouwenkoor De Fladderrakken werd opgericht in het Drentse Vledder in 2001. Dirigente is Frederika Kluwer en het koor wordt muzikaal begeleid op accordeon door Annie van Kommer en Nelleke Mulder. De ruim veertig koorleden komen uit de wijde omgeving van Vledder. En hoewel er hard wordt gewerkt tijdens de repetities aan twee- en driestemmig koorwerk, staat het plezier bij de dames voorop.