Showprogramma 2019

foto Dogfrisbee 3Het demoteam zal een aantal spectaculaire demonstraties dogfrisbee geven. We zullen jullie laten zien hoe je op een verantwoorde manier deze fantastisch leuke sport kan beoefenen. Mocht je zelf je hond mee hebben en wil je kijken of frisbee ook wat voor jullie is dan zijn jullie welkom om onder begeleiding van één van ons dit te proberen.

Bij pakwerk moet de hond een ‘boef’ opsporen, aanblaffen en in bewaring stellen. De hond mag pas bijten als de 'boef' probeert te ontsnappen of de baas van de hond of de hond zelf wordt aangevallen. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kweekt pakwerk dus geen agressie, maar zorgt het juist voor een goede uitlaatklep en meer zelfbeheersing! De cursisten van de TOPhond laten in een leuke demonstratie zien hoe dit precies in zijn werk gaat. En wie weet wil jouw hond daarna ook wel even proberen om in een mouw te bijten?

trailranch
Western rijden door de Trail Ranch.

Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.

Adelinde Cornelissen
Adelinde Cornelissen zal een prachtige dressuur verzorgen.

Adelinde begon op haar 6de jaar op een manege en met de pony’s werd ze meerdere keren Nederlands kampioen.

Met haar paard Jerich Parzival won ze zilver op de Olympische Spelen te Londen.

Met het Nederlandse dressuurteam won ze brons.

honden flybalWij zijn een Flyball groep van de KC Assen. Het is fijn om te laten zien wat Flyball voor sport is voor zowel hond als baas. De hond zal zeker liefhebber zijn van ballen, om deze leuke balsport te kunnen doen. Het is mooi dat we weer uitgenodigd worden 1 september om demonstraties te laten zien.

Jachthond jewelTen behoeve van de jacht zijn er diverse hondenrassen ontstaan die de jagers mee kunnen helpen in de uitoefening van de jacht. Jagen zonder hond is niet mogelijk. Op Paard en Erfgoed laten we zien wat je met je hond hier in kan doen. Van puppy tot ervaren honden is in demonstratie te zien hoe de samenwerking tussen baas en hond gestalte krijgt en welk plezier zowel de baasjes als de honden beleven om op deze wijze actief bezig te zijn.

 

Grand Prix Amazone heeft een tuigpaard merrie en een Gelders dekhengst naar het hoogste dressuur niveau gereden. Anouk komt uit Zuidwolde en heeft daar haar eigen dressuurstal waar ze elke dag wel 10 paarden traint en dressuurles geeft .

reddingshond 1

De Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel heeft als doel het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen, kinderen of verwarde mensen op te sporen in Nederland en omringende landen. Zij laten u graag zien hoe dit in zijn werk gaat.

 

De valkenier demonstreert hoe zijn vogels vliegen en vertelt over hun leefwijze en herkomst. De bezoekers worden bij zijn show betrokken. Bent u de gelukkige die zelf een vogel laat vliegen?

 

Bij behendigheid leert je hond om zo snel mogelijk een parcours te lopen met allerlei hindernissen, zoals sprongen en tunnels. Uiteraard staat het plezier van hond en baas hierbij voorop. En geloof ons maar: de meeste honden zijn dol op dit spelletje. Dus kom tijdens Paard & Erfgoed naar onze demonstratie kijken!Bij behendigheid leert je hond om zo snel mogelijk een parcours te lopen met allerlei hindernissen, zoals sprongen en tunnels. Uiteraard staat het plezier van hond en baas hierbij voorop. En geloof ons maar: de meeste honden zijn dol op dit spelletje. Dus kom tijdens Paard & Erfgoed naar onze demonstratie kijken!

Claudia en Brigga3Claudia Nobbe en haar merrie Brigga laten zien dat je met een Fjord ook leuk mee kunt doen in de wedstrijdring

Hoopers is een sport met een minimale belasting voor hond en handler. De hindernissen bestaan uit hoopers, tunnels en tonnen. Deze toestellen kunnen zowel onafhankelijk worden gebruikt als worden samengevoegd in een parcours. De oefeningen zijn eenvoudig aan te passen aan de hond en/of handler. 

“Een show met elegant geklede dames, gezeten in dameszadels, op Friese paarden “

hersengymnastiekHersenwerk is te vergelijken met denksport of braintraining voor mensen. Het is leuk, het ontspant en tegelijkertijd stimuleert het mentaal. Bij Hersenwerk is het idee is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier lekkers of leuks gaat zoeken.

Het is een geweldige nieuwe tak van sport waarbij 3 elementen moeten samenwerken! Het paard, de ruiter en de boarders moeten een echt team vormen en volledig op elkaar ingespeeld zijn om zo goed mogelijk te kunnen presteren tijdens hun spectaculaire show.

shetlander 02Een team bestaande uit acht ruiters en hen Shets o.l.v. Loes Vos. Die u een hartverwarmende show laten zien.

Flore Guillermo smallSpeciaal vanuit Frankrijk komt Flore om verschillende acts te laten zien tijdens Paard & Erfgoed. We voelen ons heel erg vereerd dat ze de lange reis gemaakt heeft en zijn zeer benieuwd. De paarden zijn goed getraind en kunnen allerlei kunsten. Flore heeft elke show weer andere prachtige kostuums aan.
Kom mee genieten van de vriendin van Josh Clements Showteam.

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.