Workshops - honden
Workshop Treibbal voor honden

Afbeelding kan het volgende bevatten: buitenHondEnHarmonie - Hond en Harmonie is een jonge hondenschool in Doldersum die op de zaterdag voor Paard & Erfgoed 31 augustus 2019 meerdere hondenworkshops gaat verzorgen.

Om 10.00 uur en om 13.00 uur start er voor een workshop Treibbal van 45-60 minuten.
Alle honden kunnen deelnemen ongeacht leeftijd, grootte, ervaring of lichamelijke conditie want alle honden kunnen op hun manier plezier gaan beleven om samen met hun eigenaar aan het werk te gaan. Kinderen vanaf 12 jaar zijn ook heel geschikt als handler bij dit leuke (maar niet eenvoudige) spel met de bal.

Kosten voor de workshop Treibbal zijn € 10,00 voor één handler met hond (voorafgaand aan de workshop contant en gepast te voldoen).
Maximaal aantal deelnemers per workshop is 6.
Reserveren is niet nodig maar wie vooraf een mail stuurt en de betaling per bank rond maakt is verzekerd van deelname en kan zijn voorkeur voor aanvangstijd (10.00 uur of 13.00 uur) laten weten. Email adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en bankgegevens volgen na aanmelding.

Wat neemt U mee behalve uw hond? Een waterbakje en wellicht ook water, voldoende beloningsvoertjes en misschien een vertrouwd kleedje of een favoriet speeltje van de hond.Een geschikte lijn met passende hondvriendelijke halsband of tuig en voor wie dat wil de clicker.

Wat is Treibbal?
Treibbal is het gecontroleerd door de hond met de neus duwen van één of meerdere (grote) bal(len) richting "een doel". De eigenaar staat daarbij voor het doel en geeft zonodig met stem en/of handgebaren stuuropdrachten.
Starters leren eerst hun hond een aantal basisvaardigheden. Een beginnende hond gaat geleidelijk leren om 'één tot drie ballen achtereenvolgend op 5 meter afstand naar het doel te duwen met zijn neus. Ver gevorderde combinaties werken op 25 meter afstand en brengen uiteindelijk 8 grote ballen het doel in.
Een wedstrijd Treibbal bestaat uit bovenstaande als verplicht onderdeel, een funonderdeel en een stukje waarop beoordeeld wordt of de baas de hond goed kan sturen.

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.