Showprogramma 2021

Judith Werkman en Eline Klont willen samen het beste halen uit hun paarden, waarbij plezier voorop staat tijdens het trainen. Zij zullen samen een dressuur show komen geven, die afgesloten wordt met een kür op muziek.

 

Tollenmaker Edy van Essen smallEdy van Essen begeleidt kinderen bij het maken van een eigen houtentol.

detectiewerk D scanD-scan geeft demo's detectiewerk. (zondag)

De valkenier demonstreert hoe zijn vogels vliegen en vertelt over hun leefwijze en herkomst. De bezoekers worden bij zijn show betrokken. Bent u de gelukkige die zelf een vogel laat vliegen?

 

'Het zijn de kleine paardjes die het geluk brengen!'

website

De Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel heeft als doel het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen, kinderen of verwarde mensen op te sporen in Nederland en omringende landen. Zij laten u graag zien hoe dit in zijn werk gaat. (zondag)

 

Elize en Indy
Kimy en Ivy.

Riddershow met Josh Clemensridder 1

schapendrijvenCatrinus Homan stuurt met zijn honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.

7 Met de kudde van Erika Vixen Epica smallRay Dorgelo van Canine Efficiency komt samen met Catrinus Homan en Erika Visser uitleg geven over het werken met schapen en kuddebeschermingshonden.

Het is een geweldige nieuwe tak van sport waarbij 3 elementen moeten samenwerken! Het paard, de ruiter en de boarders moeten een echt team vormen en volledig op elkaar ingespeeld zijn om zo goed mogelijk te kunnen presteren tijdens hun spectaculaire show.

Hondenschool “Je hond weet waarom” uit Apeldoorn (zondag)

30 kinderen met hun shetlanders laten een geweldige carrousel en flash show zien. (zondag)

Wim Pomp is in het Noorden een graag geziene gast op springconcoursen. Hij heeft al vele prijzen in de wacht gesleept. Wat er allemaal komt kijken bij het springen zal Wim u vertellen. Samen met een aantal van zijn cursisten te paard en te pony laat hij de kneepjes van het vak zien.

tonnemakers2De Belgische Trekpaarden zijn
imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

hoefsmidDe ambachtelijke hoefsmid maakt van een staaf ijzer een hoefijzer voor het paard. De ambachtslieden vertellen er graag meer over en laten het vooral zien! (zaterdag)

eguus4allWij zijn Roos, Lysanne en Isa van Equus4all en wij willen jullie enthousiast maken over het western rijden op een freestyle manier. Waar plezier en samenwerking voorop staat.
website

Interactieve show met Joyce & Jadee de Vos, de pony’s en kinderen uit het publiek.

De kinderen lezen een opdracht voor b.v. welk paard gaat het snelst liggen. De kinderen doen zelf mee door te gaan liggen, steigeren en dansen. De kinderen kiezen voor 1 van de 2 pony’s. Welke pony kan dit het beste, snelste of leukste?

website

 

WhatsApp Image 2021 08 26 at 143712Lekker steppen door de natuur met je hond voor je uit. Dat is heel gaaf om te doen. (zaterdag)

Demonstrsatie klompen maken met de hand. 

Beowulf
Marian Buivenga- Lammers van Beowulf geeft demonstratie "Keep Calm & Stretch voor paard en hond" geven. 's Morgens met pony Anja en 's middags met hond Faya.

 


Canicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt. (zaterdag)

Foto's gemaakt tijdens Paard & Erfgoed 2021

Fotograaf
Peter Landstra

Set 1

Set 2

Set 3

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.