Showprogramma 2022
Brasm Chardon
 
Wij van Paard & Erfgoed zijn echt super trots om met jullie te delen dat zondag 5 juni Bram Chardon een geweldige show komt geven met zijn vierspan mennen!!

Even zo trots zijn we om te vertellen dat IJsbrand Chardon maandag 6 juni tijdens Paard & Erfgoed ook een wervelende show gaat geven met zijn vierspan!!

Zoë van Mourik
“Equine Trauma Specialist Zoë van Mourik is er ook bij tijdens Paard en Erfgoed en zal twee Demo’s en vier Clinic’s geven met verschillende paarden en hun eigenaars.

Zoë heeft vier jaar in Amerika gewoond en gewerkt op verschillende ranches en rescues. Hier heeft ze gewerkt met zwaar getraumatiseerde, feral en wilde paarden die na hertraining succesvol zijn herplaatst. In 2021 is ze begonnen met het schrijven van een erkende beroepsopleiding, die in zowel Nederland als Amerika  beschikbaar zal zijn. Ze verblijft nu tijdelijk in Nederland waar ze trainingen en cursussen geeft.

Meer informatie vind je alvast op website “

Jesse
Jesse Drent komt beide Pinksterdagen naar Paard & Erfgoed. Hij doet graag aan vrijheidsdressuur met zijn vier paarden, geeft les en is Social Influencer met 416.000 volgers op Insta.
Jesse is begonnen met paardrijden toen hij 8 jaar oud was. Toen hij 12 was kreeg hij zijn eerste eigen pony, Andorra. Zijn motto is focus je op het positieve en de rest volgt!
 

Judith
Judith Werkman en Eline Klont willen samen het beste halen uit hun paarden, waarbij plezier voorop staat tijdens de training. Met paard Gaucho heeft Judith haar eerste punt gehaald in de Zware Tour! Ze geven een inkijkje in de training en hoe een kür gereden wordt.

 


Roofvogelshow door Home Valkenvlucht

Wij verzorgen onze vogels met veel liefde en beschouwen het als een voorrecht om met deze vogels te kunnen en mogen werken.

De passie en liefde voor onze vogels draagt bij aan de kwaliteit van de demonstraties.

website

historische rijkunst
Het paard en de rijkunst door de eeuwen heen!
Stichting Historische Rijkunst laat het schermen te paard zien. Met lans & sabel demonstratie met uitleg over hoe het vroeger op het slagveld toe ging.
Daarnaast kunt u mee genieten van de Barokke Rijkunst tijdens de Pruikentijd met de prachtige historische kleding en tuigage.
 


Canicross is hardlopen met je hond in de natuur, waarbij je samen met je hond een team vormt.


Interactieve show met Joyce & Jaydee de Vos, de pony’s en kinderen uit het publiek.

De kinderen lezen een opdracht voor b.v. welk paard gaat het snelst liggen. De kinderen doen zelf mee door te gaan liggen, steigeren en dansen. De kinderen kiezen voor 1 van de 2 pony’s. Welke pony kan dit het beste, snelste of leukste?

website

Working Equitation
Working Equitation is ontstaan in Zuid Europa vanuit het traditionele werken met paarden en runderen in het land.

Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een hindernisparcours gereden op stijl en op tijd en voor gevorderden het veedrijven.

schapendrijven
Catrinus Homan stuurt met zijn honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Tijdens Paard en Erfgoed laat hij zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven. Hopelijk kan hij ons laten meegenieten tijdens Paard & Erfgoed.


De Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel heeft als doel het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen, kinderen of verwarde mensen op te sporen in Nederland en omringende landen. Zij laten u graag zien hoe dit in zijn werk gaat.

eguus4all
Wij zijn Roos, Lysanne en Isa van Equus 4 All en wij willen jullie met onze show enthousiast maken over het Western rijden.
We laten jullie graag onze liefde en enthousiasme voor de Western sport zien, jullie zullen versteld staan wat er allemaal mogelijk is als de liefde voor je paard en plezier hebben op nummer 1 staan.

website

Fenna en Arthur
Fenna en Arthur zijn in 2021 kampioen geworden in de sulky-rubriek vaardigheid en nu Z startgerechtigd. Als 3 jarige kwam Arthur op stal met zijn 85 centimeter en samen hebben ze alles geoefend en zijn totaal op elkaar ingespeeld.

tonnemakers2
De Belgische Trekpaarden zijn imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

Fries paardenballet show
Vier Friese paarden die bereden
worden door ruiters / amazones gekleed in de traditionele Friese klederdracht die gedragen werd omstreeks het jaar 1860.

website

Mens Dier Welzijn
Mens, Dier & Welzijn zijn er met hun mini-paardjes.
De paardjes gaan af en toe op visite bij bewoners, cliënten en patiënten die in een instelling, school of gewoon thuis wonen. Het bezoek laat vaak een overweldigende positieve ervaring achter. 
Even een onbezorgd moment in de nabijheid van dieren, je even niet ziek of eenzaam voelen?
Fysiek, mentaal of sociaal een oppepper nodig of een wens?
Nynke vertelt er graag meer over.

website

trailranch

Western rijden door de Trail Ranch.

Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.

website

Multatölti

Evelien Zeijlstra zal tijdens Paardenerfgoed met één van haar IJslandse merries een  demonstratie loswerken geven. Daarbij zal zij uitleggen hoe je met je paard kan communiceren doormiddel van lichaamshouding en de positie ten opzichte van je paard. Het leukste hieraan is dat iedereen dit kan leren en toe kan passen bij alle paarden.

mennen

Jos en Inez presenteren al jaren hun mooie rijtuigen op Paard & Erfgoed. Fenna is Nederlands kampioen in de nieuwe sulky pony klasse.

Dit jaar zien we hoe oude en nieuwe generatie de verschillende takken van de mensport beoefend en zo waardeert

X

Paard & Erfgoed

Copyright: de inhoud en afbeeldingen gepubliceerd op deze website mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.