Deelnemers showprogramma 2023

anne krüger

Anne Krüger komt dit jaar met een bijzondere show. Een die je niet elke dag ziet. Het teamwerk tussen paarden, eenden, honden en mens is een bijzondere beleving. Entertainment op hoogste niveau. Wanneer werk passie wordt en vakmanschap kunst. De "Harmonilogie"is de leer van beschermde afstand en vertrouwde nabijheid 

 

knights joust

De ridders van Camelot laten oude tijden herleven met een paardenspektakel op hoog niveau waarbij lansen versplinteren en de handigste ridder wint.

Historische authenticiteit wordt nagestreefd, zowel op het vlak van aankleding, gevechtskunst maar ook in de heraldiek.

 

Treibball in Putten Bij Mnmaatje 06 scaled

Deze honden-balsport is toegankelijk voor een brede doelgroep hondenliefhebbers omdat deze fysiek minder belastend is voor hond en/of baas. Bij deze sport is het de bedoeling dat de hond een gymbal, op aanwijzing van de baas, met zijn neus naar de juiste plaats duwt. De Treiball is hierdoor een super leuke aanvulling van de hondensporten, in hondentrainingen en samenwerken met je hond.

Ingrid Ruigrok zal een demonstratie geven.

 

trompetterkorps

Het trompetterkorps van Stal Mansour vraagt gedurende Paard & Erfgoed aandacht voor de shows

Het publiek wordt welkom geheten en de shows worden aangekondigd

Wolffvaulting

Nienke de Wolff en haar team komen wederom een mooie voltige demonstratie geven.

De Wolff Vaulting is een (top-)sport stal, gespecialiseerd in voltige, dressuur en houding en zit.

Naast veel basis sporters vinden ook vele internationale voltigeurs hun thuisbasis in Wapse.

werkaandehand

Anneloes Borneman (docent NCSAH) en Marieke Bungert laten met hun paarden zien wat Werk aan de hand is.

Facebook

Ton Duivenvoorden

Ton Duivenvoorden is Nederlands kampioen Working Equitation in de hoogste klasse. Tijdens Paard&Erfgoed zal Ton met zijn Frederiksborger hengst Staccato een demonstratie en clinics Working Equitation geven. De kunst om met paarden om te gaan is niet de dominante factor te zijn maar in het spel zijn gelijke. Waardoor er een wederzijdse uitdaging ontstaat waarin met plezier en wederzijds respect naar een hoger niveau gewerkt kan worden.

MarcoBoavista

Marco Boavista geeft een demonstratie over het rijden met een garrocha. De Garrocha is een lange, van oorsprong houten, stok (3,50 m) die gebruikt wordt bij het hoeden van vee. Het is een handig hulpmiddel dat gebruikt wordt door de ‘Vaquero‘, de bereden Iberische herders, voor het bijeen houden of opdrijven van bevoorbeeld een kudde koeien.

 

hondenharmonie

Body-awareness ook wel trainen lichaamsbewustzijn is geschikt voor alle honden, jong tot oud, klein tot groot. Het is voor de meeste honden vooral leuk. Verder kan je het inzetten voor werken aan het verbeteren van het gangwerk, versterken van spieren, als revalidatietraining, teambuilding tussen baas en hond en training van zelfverzekerdheid van de hond. HondEnHarmonie maakt gebruik van diverse materialen en geeft uitleg hoe leuk de hond en baas deze sport vinden. 

Bij de stand van HondEnHarmonie /  PaardEnHarmonie kan men meer informatie verkrijgen.

HesterBischot

Hester Bischot heeft Hippische Bedrijfskunde gestudeert. Daarnaast heeft ze de ORUN-cursus gedaan en is ze jurylid. Samen met Marco Boavista heeft zij Stal Vreedenburgh in Dalen. Zij geeft een masterclass dresuur met Iberische paarden.

 

 

 liesbethjorna

Liesbeth Jorna is Dressage Naturally Instructor en kan jou en je paard helpen om een hecht en succesvol team te worden. Zij leert ruiters een paardvriendelijke en fysiek gezonde manier van trainen en opleiden van hun paard.

Friese dravers 2

De Friese Dravers is een enthousiaste vereniging met liefde voor het Friese paard. Deze worden op authentieke wijze gereden voor de sulky of ' onder de man’. De amazones en ruiters liggen zo plat mogelijk achterover op hun paard, op een authentiek oranje dekje. Zonder zadel dus. Zij hebben een speciaal tenue aan, geheel in stijl van vroeger.Twee aan twee wordt er gestreden wie het hardst kan rijden over een baan van zand. En harddraven moeten ze, want een strenge jury, keurmeesters worden ze genoemd, ziet erop toe.

 

shire

Presentatie van de "Shire", het grootste paardenras ter wereld. Van paard voor de bierwagen van vroeger naar het dressuurpaard van nu.


Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Bikejoring is mountainbiken met een aangelijnde hond net zoals canicross. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische llijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets vast. Alternatief is Stepjöring met een speciale step.

 

Jokers Yrieka op Paard Erfgoed 2021

Paard & Harmonie heeft Joker's Yrieka al een paar jaar meegenomen. Dit jaar wordt er in de kleine showbak een duidelijke uitleg gegeven over de voordelen van dit geweldige paard. (Die op deze foto een rustmoment heeft)

Wereldpaard lydia

Als paardengedragsdeskundige en instructeur, traint en helpt Lydia van Oosten onbegrepen paarden. ‘Paarden helpen is iets wat ik altijd al heb willen doen! Ieder paard is uniek en bijzonder en verdient het om naar te luisteren’ Lydia kijkt voorbij de problemen en luistert naar de paarden. Ze helpt de paarden om weer te communiceren zodat er een prachtige samenwerking ontstaat. Door de positieve manier van trainen heeft zij al vele grote en kleine problemen kunnen oplossen. Kom kijken tijdens de demo’s of kom langs bij de stand van Wereldpaard.

liesbetnijboer

TREC is ontstaan in Frankrijk als een soort ruiterbewijs en is in Nederland flink in opkomst als sport. Deze tak van paarden sport is op basis van een plezierige samenwerking tussen ruiter en paard. Alle disciplines komen samen in TREC, en worden competitief op de proef gesteld. TREC wordt inmiddels erg populair onder de fanatieke recreatie ruiters, en we vertellen in onze stand graag uitgebreid wat het inhoud. Is de samenwerking tussen jou en je paard nog niet zo optimaal? Lukt het buitenrijden nog niet? Liesbet helpt jou en je paard graag naar meer plezier en avonturen samen. 

valkenvlucht

Valkenvlucht verzorgt hun vogels met veel liefde en beschouwt het als een voorrecht om met deze vogels te kunnen en mogen werken. De passie en liefde voor de vogels draagt bij aan de kwaliteit van de demonstraties.


Joyce & Jaydee de Vos, van Paardendingen komen dit jaar met een leuke show voor jong en oud.

De kinderen van de shetland ponystal het Zesspan uit Kerk- Avezaath laten een geweldige carrousel en flash show zien.

In de carrouselshow lopen 16 pony’s mee. Onze Brammelientje is met zijn 95 cm de kleinste pony die mee mag lopen in de shows. De kinderen die rijden zijn in de leeftijd 7 tot en met 12 jaar. De flash a flash groep rijdt met 24 pony’s en 12 kinderen. Dit betekent dat de kinderen een extra paar teugels in de hand hebben wat het sturen heel erg lastig maakt.

schapendrijven
Catrinus Homan stuurt met zijn honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Hij laat zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven.


De Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel heeft als doel het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen, kinderen of verwarde mensen op te sporen in Nederland en omringende landen. Zij laten u graag zien hoe dit in zijn werk gaat.

tonnemakers2
De Belgische Trekpaarden zijn imposante krachtpatsers. De veelzijdigheid van dit paardenras laten ze zien in een stro race, vliegend tapijt en ringsteken met kinderen, maar ook door het trekken van oude machines en een boerenwagen.

horseanddog trail
DS horse and dog training houdt zich bezig met het trainen van hond en paard zodat zij samen een parcours kunnen afleggen. Horse and dog trail is in Nederland niet heel erg bekend en wij hopen dat deze sport meer aandacht gaat krijgen. Twee dieren die samenwerken is fantastisch om te zien!

Mens Dier Welzijn
Mens, Dier & Welzijn zijn er met hun mini-paardjes.
De paardjes gaan af en toe op visite bij bewoners, cliënten en patiënten die in een instelling, school of gewoon thuis wonen. Het bezoek laat vaak een overweldigende positieve ervaring achter. Even een onbezorgd moment in de nabijheid van dieren, je even niet ziek of eenzaam voelen? Fysiek, mentaal of sociaal een oppepper nodig of een wens? Nynke vertelt er graag meer over.

trailranch
Westernrijden, dagtrails, arrangementen met passie voor de paarden in het nationaalpark 'Het Drents Friesewold".De mensen van de Trail Ranch gaan op een ontspannen en rustige manier met hun paard om. Eerst naast het paard en daarna er pas op. Wilt u ook eens op zo'n Western paard? Dat kan tijdens hun demo's bij hun kraam.