Organisatie

Op initiatief van vereniging ‘t Erfgoed en in samenwerking met zorgboerderij De Eikenhof werd Paard & Erfgoed voor het eerst in september 2006 gehouden.
Een geslaagde en gezellige dag waar 1200 bezoekers zich prima vermaakten.

In 2019 is Paard & Erfgoed verhuisd naar de Tuinen van Frederiksoord, in 2021 is het een tweedaags evenement geworden en vanaf 2022 is het evenement verplaatst naar Pinksteren.
In twee dagen komen ongeveer 5000 tot 7000 bezoekers op de plattelandsfair af.

Het bestuur van Stichting Paard & Erfgoed bestaat uit:
Sebraine Meijerink (voorzitter)
Marna Jongsma (secretaris)
Jan de Jong (penningmeester)
Jaap Sarvaas (lid)
Ronald Visser (lid)

Het bestuur wordt bijgestaan door de Raad van Advies die gevormd wordt door een gevarieerd gezelschap uit de omgeving en een grote groep vrijwilligers uit de regio die Paard & Erfgoed al jaren trouw is en zich positief inzet.

Paard & Erfgoed wordt georganiseerd met hulp van mensen met een beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie is blij met bijdragen vanuit verschillende zorginstellingen: Vanboeijen, De Zijlen, De Trans, Stichting Veuruut, PUUR Drents, Oranjeborg en Trajectum en dagbesteding Spokedam.

Leidraad voor het bestuur: "Het maakt niet uit wat er in je rugzak zit. Hier is iedereen onderdeel van het team Paard & Erfgoed. Zo ziet u onze vrijwilligers terug bij de catering, parkeren en de verzorging van dieren." Met ruimte om eigen kwaliteiten en vaardigheden te oefenen die daardoor bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen mag en kan meedoen.

Wil je helpen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.