P&E

Organisatie

In 2006 werd Paard en Erfgoed voor het eerst gehouden op initiatief van vereniging 't Erfgoed i.s.m. zorgboerderij De Eikenhof. Paard en Erfgoed was het eerste jaar een geslaagde en gezellige dag waar 1200 bezoekers zich prima vermaakten.

In 2013 was het evenement al uitgegroeid tot een heuse plattelandsfair met 90 standhouders en vele paardenshows bezocht door 6000 mensen. 

Paard & Erfgoed vindt plaats op het terrein van Zorgboerderij De Eikenhof. De cliënten en personeel nemen de organisatie voor hun rekening. De cliënten zijn mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen, zij worden behandeld en begeleid. Een deel van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. De Eikenhof is onderdeel van Trajectum en ligt in de driehoek Vledder, Diever, Noordwolde. Op de grens van Drenthe en Friesland in het natuurgebied van het Drents-Friese Wold. Voor meer info www.trajectum.info

 Het bestuur van Stichting Paard & Erfgoed bestaat uit Sebraine Meijerink (voorzitter), Kristo van Achterberg (secretaris) en Maykel Ottens (penningmeester).

 Het bestuur van Stichting Vrienden van Paard & Erfgoed bestaat uit Erik Kiekenbos (voorzitter), Kristien Borg (secretaris) en Bouwina van Dam (penningmeester).

De Raad van Advies wordt gevormd door een gevarieerd gezelschap uit de omgeving. Te weten: Theo Duijker (voorzitter), Cees Hesse, Hans Hagendijk, Sjoerd Dijkstra, Else Deddens, Jan de Jong, Bert van der Tuuk en Esther Veneberg.

 

Vrijwilligers
Tijdens Paard en Erfgoed worden vrijwilligers ingezet op een groot aantal verschillende activiteiten. Het enthousiasme en de inzet van deze mensen zijn mede bepalend voor het succes van de dag. Lijkt het jou leuk om een dag of een paar uur actief te zijn met poffertjes bakken, het helpen bij het parkeren, het begeleiden van kinderactiviteiten of één van de vele andere dingen waarbij we vrijwilligers kunnen gebruiken? Laat dat ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook bij de opbouw van het terrein in de weken vooraf zijn we blij met wat extra handen.

 

Leerlingen of studenten
die vrijwilligerswerk willen doen in verband met maatschappelijke stage, knapzakuren of studiepunten kunnen ons ook een mail sturen.

Sponsoren

Boonstra caravanverhuur