Deelnemers showprogramma 2024

LeonMoorman small
Leon Moorman"Koning van de D-pop" geeft zondagmiddag een concert op het Stoere Veld

Gele RijdersHet Korps Rijdende Artillerie (KRA), in de volksmond vaak beter bekend als de ‘Gele Rijders’, heeft sinds haar oprichting in 1793 altijd een opvallende plaats ingenomen binnen de Nederlandse krijgsmacht. De Manege KRA bestaat sinds 1966. 

Op de Luitenant-Kolonel Tonnet Kazerne in ’t Harde is de Manege Korps Rijdende Artillerie gevestigd, de enige Defensie manege van Nederland.

Jesse in de regen
 
Je kent Jesse waarschijnlijk van YouTube, Instagram of TikTok. Jesse rijdt al sinds hij jong was op diverse paarden, zijn eerste paard Andorra kreeg hij toen hij twaalf jaar oud was. Sindsdien is hij bezig met het ontwikkelen van trainingen op gebied van bitloos rijden en vrijheidsdressuur.
Hij heeft met zijn merk Nalanta ook diverse producten op de markt gebracht.
Jesse Drent komt beide Pinksterdagen naar Paard & Erfgoed. Ondanks de regen in 2022 was zijn onverstoorde optreden succesvol en willen wij iedereen een nieuwe kans geven hem te zien. Zijn motto is focus je op het positieve en de rest volgt!
 

trompetterkorps

De acht herauten van het trompetterkorps van Stal Mansour geven meerdere optredens gedurende Paard & Erfgoed Dit jaar verwachten wij zelfs een paukenpaard

Het publiek wordt welkom geheten en de shows worden aangekondigd

Floortje

Floortje Trickrider en haar vriendjes komen met een leuke Wild West Mini Show

Begeef je samen met Sietske, Hanne, Brent en Floor in het wilde westen. Cowboys, indianen wilde stieren komen allemaal voorbij.

Dans, humor en spectaculaire stunts. Deze show wil je niet missen.

veluwehunt

De slipjacht is afgeleid van de vossenjacht, zoals die vroeger in Engeland werd gehouden. Maar de slipjacht is zeker geen imitatie van de vossenjacht. Immers degene die bij de slipjacht het spoor uitzet (de sliptrekker) is sterk gehouden aan het gebied waar hij of zij gedoogd wordt.

Anders gezegd, de sliptrekker heeft lang niet die “vrijheid” die een echte vos op de vluchtweg zou hebben. De vos zal op de vluchtweg steeds bescherming zoeken zoals bosschages, duikers, holen, etc. De sliptrekker zal daarentegen steeds een route zoeken die niet alleen de honden bezig houdt, maar ook vooral een aantrekkelijke route vormt voor de volgers te paard. Hierbij denken we in het bijzonder aan landerijen en bossen met natuurlijke hindernissen, zoals sloten, hekken, doorwaadbare waterpartijen, heggen, etc. De honden (de meute) zullen in principe altijd op het spoor blijven. Aan het einde van de jachtdag is hun beloning: een koeienpens.

valkenvlucht

Valkenvlucht verzorgt hun vogels met veel liefde en beschouwt het als een voorrecht om met deze vogels te kunnen en mogen werken. De passie en liefde voor de vogels draagt bij aan de kwaliteit van de demonstraties.

Dogdance

Wij zijn Els' K9 Freestylers, een enthousiaste groep dogdancers. We genieten van het trainen en bewegen met onze honden en door de trainingen ontstaat er een unieke en hechte band tussen hond en handler. Dogdance is meer dan alleen show; het is een vorm van communicatie en teamwork tussen mens en dier. Op Paard en Erfgoed laten we maandag graag onze activiteiten zien.

hondenharmonie

Body-awareness ook wel trainen lichaamsbewustzijn is geschikt voor alle honden, jong tot oud, klein tot groot. Het is voor de meeste honden vooral leuk. Verder kan je het inzetten voor werken aan het verbeteren van het gangwerk, versterken van spieren, als revalidatietraining, teambuilding tussen baas en hond en training van zelfverzekerdheid van de hond.

Joyce de vos

Joyce de Vos, van Paardendingen komt al heel lang naar Paard & Erfgoed.

Dit jaar met de Crazy Challenge Show, een interactiev show met kinderen.

en Positief trainen & Vrijheidsdressuur; een tipje van de sluier van de 'geheimen' van haar trainingswijze en hoe zij dingen aanleren.

horseboarding1

Een geweldige nieuwe tak van sport waarbij drie elementen moeten samenwerken! Het paard, de ruiter en de boarders moeten een echt team vormen en volledig op elkaar ingespeeld zijn om zo goed mogelijk te kunnen presteren tijdens hun spectaculaire show. In samenwerking met de Tonnemaker zorgen zij weer voor een spetterend optreden

tonnemaker

De Tonnemaker is een vaste gast van Paard & Erfgoed. Jaarlijks bedenkt hij en zijn team een nieuw thema voor de show. Dit jaar wordt er samen gewerkt met Horseboarding Holland.


Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken zodat baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. Bikejoring is mountainbiken met een aangelijnde hond net zoals canicross. De hond draagt een speciaal tuig en zit met een elastische llijn van maximaal 2,5 meter lang aan het frame van de fiets vast. Alternatief is Stepjöring met een speciale step.

 

reddingshond

De Stichting Reddingshonden Werkgroep Overijssel heeft als doel het opleiden en inzetten van deskundige reddingshondenteams om vermiste personen, kinderen of verwarde mensen op te sporen in Nederland en omringende landen. Zij laten u graag zien hoe dit in zijn werk gaat.

discitdogs1

Samenwerking in sport and spel dogfrisbee team Disc'it Dogs doet dat wel.

Het demoteam van Disc'it Dogs zal een aantal spectaculaire demonstraties dogfrisbee geven. Zij zullen jullie laten zien hoe je op een verantwoorde manier deze fantastisch leuke sport kan beoefenen. Mocht je zelf je hond mee hebben en wil je kijken of frisbee ook wat voor jullie is dan zijn jullie welkom om onder begeleiding van één van ons dit te proberen.

Mens Dier Welzijn
Mens, Dier & Welzijn zijn er met hun mini-paardjes.
De paardjes gaan af en toe op visite bij bewoners, cliënten en patiënten die in een instelling, school of gewoon thuis wonen. Het bezoek laat vaak een overweldigende positieve ervaring achter. Even een onbezorgd moment in de nabijheid van dieren, je even niet ziek of eenzaam voelen? Fysiek, mentaal of sociaal een oppepper nodig of een wens? Nynke vertelt er graag meer over.

schapendrijven
Catrinus Homan stuurt met zijn honden de schaapskudde over de heide van het Doldersummer- en Wapserveld. Hij laat zien hoe hij de honden traint voor het schapendrijven.